Testar den här veckan Coops färdiga matlåda!

Den här veckan har vi köpt middagslåda från COOP. Kul att få lite nya maträtter. Det är dock långt ifrån alla rätter som är bra. Det blir inte att vi lagar maten i fyra dagar i rad heller utan kanske varannan. I måndags åt vi en fantastisk fylld lax på rotsaksgratäng.Jag kommer nog att förbättra rotsaksgratängen till nästa gång. Tyvärr glömde jag fotograferingen. Härom dagen åt vi Trasselpasta med baconströssel som var över förväntan god. T.o.m. Amanda som pillar ur de flesta grönsaker åt, trots att det var jättemycket grönsaker, och tyckte det var kanongott. Idag åt vi lammfärsbullar med bulgur och limeyoghurt. Var också hur gott som helst.


Lammbullar med aprikoser och limeyoghurt

Recept:

4 dl bulgur (+ en buljongtärning att koka i)

400 g lammfärs

0,5 gul lök hackad

1 vitlöksklyfta hackad

1 st ägg

100 g torkade aprikoser hackade

1 tsk salt

1 tsk svartpeppar

2 msk olivolja

2 dl matyoghurt

1 st lime, finrivet skal och saften

Koka bulgur enl förpackningen. Blanda lammfärs, lök, vitlök, ägg och aprikoser. Forma ca 16 bullar och stek i olivolja i ca 8 min.

Rör ihop yoghurt och lime. Klart. (Källa Coop/vår middag)

 

 

Trasselpasta med baconströssel

Recept:
500 g spaghetti
1 msk olivolja
1 gul lök hackad
2 st vitlöksklyftor pressade
200 g zucchini tärnad
200 g morot tunnt skivad e (jag gjorde grovriven för att dölja dem för barnen ;)
370 g krossade tomater
1 msk balsamvinäger
2 tsk torkad oregano
0,5 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
1 dl vatten
240 g bacon (2 normalpaket)

Koka spaghettin enl anvisning på paketet.
Hetta upp olivolja och bryn lök, vitlök, zucchini och morot i ca 3 min. Slå på krossade tomater och balsamvinäger. Krydda med oregano, salta och peppra. Låt koka i minst 10 min, späd med lite vatten. Skär baconet smått och stek i torr panna tills det blir knaprigt. Vänd ihop spaghetti, sås och toppa med baconströsslet. Klart! (Källa COOP/vår middag)

Ni får även receptet på färskostfyllningen till laxfilén som var hur god som helst. Hoppar över rotsaksreceptet som inte var något vidare.

Recept på färskostfyllning för laxfilé:
500 g laxfilé
200 g färskost (hade bonjour naturell)
1 dl hackad färsk dill
1 msk citronsaft
0,5 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar.

Salta laxen och skär ett djupt snitt i varje laxfilé. Blanda ost, dill och citron. Smaka av med salt och peppar. Lägg filéerna i en smord ugnsfast form. Fyll filéerna med ostblandningen. In i ugnen på 200 grader ca 15 min. Supersmarrigt. (Källa COOP/vår middag)

Kommentarer

Vad har du på hjärtat?:

Namn:
Ska ditt namn läggas på minnet?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0