Snabbmat för en kung!

Idag har vi varit på vattenpalatset hela dagen och då är man lagomt mör när man kommer hem. Vi var två vuxna och 5 barn så det är ett väldigt passande. När man sedan kommer hem och skall laga mat känns det som alla maträtter tar lång tid och mina kräsna barn äter helst inte makaroner och korv. Då har jag en snabb rätt som är perfekt: Bulgur med grönsaksröra, laxtärningar och citronyoghurt sås. Tar ca 20 min att laga in alles....


Recept:
5 dl bulgur
1 l kokande vatten
2 tsk grönsaksbuljongpulver alt. 1 buljongtärning
Sås:
5 dl mezeyoghurt
Skalet av en citron+ saften från en halv citron
1 msk olivolja
Lax:
500 g laxfiléer i ganska små tärningar
citronpeppar
salt
Grönsaksröra:
75 g sockertärtor (skärs i ca 4 bitar/st)
12 st coctailtomater
0,5 röd lök
salt
1 dl vatten
Börja att koka bulgur i buljon 12 min på svag värme. Ta av locket och låt ånga av.
Riv av skalet (tunnt) av en citron dela citronen och pressa ur saften ur en halv citron. Blanda yoghurt, skal, citronsaft och olivoljan. Låt säsen dra tills det är dags att äta.
Tärna och stek lax tärningarna med salt och citronpeppar. Stek i margarin för rätt färg. Bred under tiden ut bulgur i en ugnsform eller uppläggningsfat. När laxen är färdigstekt lägg tärningarna i en rand längs över bulgur. Skölj ur stekpannan och smält nytt margarin. Stek lök i ca en minut och lägg sedan i sockerärtorna och stek ca en minut till. Häll till sist i coctailtaometrna och låt steka med i några munter (tills skalet börjar ramla av). Salta och peppra. Häll sedan i vattnet och låt puttra i en minut till (tills det mesta av vattnet har dunstat. Lägg sedan ensträng av grönsaksröran på vardera sida om laxsträngen. Servera med citronsåsen. Mmmmmm.....
5 dl bulgur
1 l kokande vatten
2 tsk grönsaksbuljongpulver alt. 1 buljongtärning
Sås:
5 dl mezeyoghurt
Skalet av en citron+ saften från en halv citron
1 msk olivolja
Lax:
500 g laxfiléer i ganska små tärningar
citronpeppar
salt
Grönsaksröra:
75 g sockertärtor (skärs i ca 4 bitar/st)
12 st coctailtomater
0,5 röd lök
salt
1 dl vatten
Börja att koka bulgur i buljon 12 min på svag värme. Ta av locket och låt ånga av.
Riv av skalet (tunnt) av en citron dela citronen och pressa ur saften ur en halv citron. Blanda yoghurt, skal, citronsaft och olivoljan. Låt säsen dra tills det är dags att äta.
Tärna och stek lax tärningarna med salt och citronpeppar. Stek i margarin för rätt färg. Bred under tiden ut bulgur i en ugnsform eller uppläggningsfat. När laxen är färdigstekt lägg tärningarna i en rand längs över bulgur. Skölj ur stekpannan och smält nytt margarin. Stek lök i ca en minut och lägg sedan i sockerärtorna och stek ca en minut till. Häll till sist i coctailtaometrna och låt steka med i några munter (tills skalet börjar ramla av). Salta och peppra. Häll sedan i vattnet och låt puttra i en minut till (tills det mesta av vattnet har dunstat. Lägg sedan ensträng av grönsaksröran på vardera sida om laxsträngen. Servera med citronsåsen. Mmmmmm.....
Kommentarer
Postat av: Anonym
verkar gott om man byter ut laxen då :)
Postat av: camilla
Är lika gott med kycklingtärningar =)
/Camilla
Trackback