Pasta med köttfärs är icke att ringakta!

När man har haft en hektisk lördag är man kanske inte direkt sugen på att laga mat men man är sugen på mat =) Idag blev det pasta med köttfärssås. På lördagen kan man använda ett annat (läs onyttigare) recept än på veckorna. Amanda tyckte det var den godaste köttfärssåsen hon någonsin har ätit.


 

Recept på köttfärssåsen:

500 g nötfärs eller helst älgfärs

2,5 dl matlagningsgrädde

1 röd lök hackad

1 vitlöksklyfta pressad

1 dl chilisås ca

2 tsk kinesisk soja

1 tärning mörk oxbuljong

1 msk oregano

1 dl vatten

Gör som men vanlig köttfärssås. Bryn löken (försiktigt när det är rödlök annars blir den besk) lägg i färsen och fräs med. Mot slutet av bryningen pressar man i vitlök och soja. Akta så att sojan inte bränner. Kryyda fräset med salt och peppar, häll i 1 dl vatten och lägg i buljongtärningen. Låt småkoka tills buljongtärningen löst upp sig. Slå i chilisås och grädde. På slutet slår man i oregano. Snåla inte med nymald svartpeppar. Blir lite köttigare smak än vanligt. Servera pasta och färskrivn parmesan till. Passar jättebra med ett glas rödvin =)

 


Kommentarer

Vad har du på hjärtat?:

Namn:
Ska ditt namn läggas på minnet?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0