Pasta med köttfärs är icke att ringakta!
Recept på köttfärssåsen:
500 g nötfärs eller helst älgfärs
2,5 dl matlagningsgrädde
1 röd lök hackad
1 vitlöksklyfta pressad
1 dl chilisås ca
2 tsk kinesisk soja
1 tärning mörk oxbuljong
1 msk oregano
1 dl vatten
Gör som men vanlig köttfärssås. Bryn löken (försiktigt när det är rödlök annars blir den besk) lägg i färsen och fräs med. Mot slutet av bryningen pressar man i vitlök och soja. Akta så att sojan inte bränner. Kryyda fräset med salt och peppar, häll i 1 dl vatten och lägg i buljongtärningen. Låt småkoka tills buljongtärningen löst upp sig. Slå i chilisås och grädde. På slutet slår man i oregano. Snåla inte med nymald svartpeppar. Blir lite köttigare smak än vanligt. Servera pasta och färskrivn parmesan till. Passar jättebra med ett glas rödvin =)