Latmajans Limpa. Ett fantastiskt snabbt, enkelt och gott recept!

Latmajans Limpa =) Ett perfekt recept när man vill ha hembakat bröd men inte har tid. Bara att göra degen och sätta in limporna i kall ugn.
Recept:

100 g jäst
10 dl vatten (37 grader)
1 msk salt
0,75 dl rapsolja
0,5 dl ljus sirap
1,5 kg rågsikt eller lantbrödsmjöl

Gör degen som vanligt. Baka ut 3 limpor direkt och lägg på bakplåtspapperklädd plåt. Sätt in i kall ugn. Sätt på ugnen på 200 grader (ej snabbstart). Låt bröden vara i ugnen 40-50 minuter (räkna tiden från början). Klart!






Kommentarer
Postat av: Anna R

Nu har jag testat att göra dessa bröd med både rågsikt och lantbrödsmjöl.



Familjens recentioner löd:



Lantbrödsmjöl = Gott !

Rågsikt = Helt sjuuukt gott ju !!! ;)



Att rågsiktsbrödet serverads varmt till en smarrig soppa gjorde nog inte säken sämre precis :)



Ha det gott så ses vi kanske i Tuve någongång :)

2012-02-22 @ 20:04:55

Vad har du på hjärtat?:

Namn:
Ska ditt namn läggas på minnet?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0