Latmajans Limpa. Ett fantastiskt snabbt, enkelt och gott recept!
Latmajans Limpa =) Ett perfekt recept när man vill ha hembakat bröd men inte har tid. Bara att göra degen och sätta in limporna i kall ugn.
Recept:
100 g jäst
10 dl vatten (37 grader)
1 msk salt
0,75 dl rapsolja
0,5 dl ljus sirap
1,5 kg rågsikt eller lantbrödsmjöl
Gör degen som vanligt. Baka ut 3 limpor direkt och lägg på bakplåtspapperklädd plåt. Sätt in i kall ugn. Sätt på ugnen på 200 grader (ej snabbstart). Låt bröden vara i ugnen 40-50 minuter (räkna tiden från början). Klart!

100 g jäst
10 dl vatten (37 grader)
1 msk salt
0,75 dl rapsolja
0,5 dl ljus sirap
1,5 kg rågsikt eller lantbrödsmjöl
Gör degen som vanligt. Baka ut 3 limpor direkt och lägg på bakplåtspapperklädd plåt. Sätt in i kall ugn. Sätt på ugnen på 200 grader (ej snabbstart). Låt bröden vara i ugnen 40-50 minuter (räkna tiden från början). Klart!
Kommentarer
Postat av: Anna R
Nu har jag testat att göra dessa bröd med både rågsikt och lantbrödsmjöl.
Familjens recentioner löd:
Lantbrödsmjöl = Gott !
Rågsikt = Helt sjuuukt gott ju !!! ;)
Att rågsiktsbrödet serverads varmt till en smarrig soppa gjorde nog inte säken sämre precis :)
Ha det gott så ses vi kanske i Tuve någongång :)
Trackback