Kanongod kycklinggryta för den som har bråttom =)
I lördags var det mycket att göra och jag behövde laga något som är snabbt, lätt men gott nog att anstå en lördagkväll. Då blir det en kycklinggryta som är supergod men innehåller en hel del onyttigheter.
Recept:
700 g kycklingfilé alt köttet från en grillad kyckling (jag använder innerfilé som är små och lite saftigare)
3 paprikor i olika färg
1/2 purjolök
1 brk soltorkade tomater (Ridderheims)
1 brk marinerade vitlöksklyftor (Ridderheims)
2 dl lättcrème fraiche
2 dl mellangrädde
Skär paprikorna i bitar, kycklingköttet i lite grövre bitar ca 2x2 cm, strimla de soltorkade tomaterna och purjolöken slantas. Bryn kycklingen i lite smör/margarin. När kycklingen börjar få färg lägg i paprikorna och låt dem fräsa med. När det återstår ca en minut av fräsningen lägg i purjon och fräs snabbt. Häll i grädde och crème fraiche och låt alltihop koka upp. Låt puttra i några minuter. Häll i soltorkade tomater och de marinerade vitlöksklyftorna (utan oljan naturligtvis). Låt koka ytterligare några minuter. Smaka av med salt och svartpeppar. Klart och hur gott som helst! Servera med basmatiris och grönsakerna är redan i grytan =)
Förra veckan blev det inte så mycket matlagning och bloggande. Var på kurs under tre dagar och då blev det lunchrestaurang. Lite skillnad mot skolmaten och jag säger att det är tur att man inte äter på lunchrestaurang varje dag för då hade jag rullat fram. Fotade i alla fall en dag lunchen som bestod av raggmunk och fläsk med rårörda lingon....
Recept:
700 g kycklingfilé alt köttet från en grillad kyckling (jag använder innerfilé som är små och lite saftigare)
3 paprikor i olika färg
1/2 purjolök
1 brk soltorkade tomater (Ridderheims)
1 brk marinerade vitlöksklyftor (Ridderheims)
2 dl lättcrème fraiche
2 dl mellangrädde
Skär paprikorna i bitar, kycklingköttet i lite grövre bitar ca 2x2 cm, strimla de soltorkade tomaterna och purjolöken slantas. Bryn kycklingen i lite smör/margarin. När kycklingen börjar få färg lägg i paprikorna och låt dem fräsa med. När det återstår ca en minut av fräsningen lägg i purjon och fräs snabbt. Häll i grädde och crème fraiche och låt alltihop koka upp. Låt puttra i några minuter. Häll i soltorkade tomater och de marinerade vitlöksklyftorna (utan oljan naturligtvis). Låt koka ytterligare några minuter. Smaka av med salt och svartpeppar. Klart och hur gott som helst! Servera med basmatiris och grönsakerna är redan i grytan =)

Förra veckan blev det inte så mycket matlagning och bloggande. Var på kurs under tre dagar och då blev det lunchrestaurang. Lite skillnad mot skolmaten och jag säger att det är tur att man inte äter på lunchrestaurang varje dag för då hade jag rullat fram. Fotade i alla fall en dag lunchen som bestod av raggmunk och fläsk med rårörda lingon....

Kommentarer
Trackback