Recept snabb Paenang Curry
700 g kyckling innerfilé (dela dem en gång)
500 g classic wok mix grönsaker
1-2 msk röd currypasta (helst från asiatisk butik)
Kryddblandning eller pasta av röd paenang currymix (efter tycke och smak kan bli lite het om man tar för mycket)
Kaffirlimeblad (går bra att ha hemma i frysen)
Citrongräs (går också bra att ha hemma i frysen)
1 brk cocosmjölk
Woka grönsakerna i het wokpanna. När grönsakerna fått färg lägg i kycklingen och stek en stund till. Salta grönskaerna och kycklingen. Lägg sedan i den röda currypastan, kryddblandningen. Häll över cocosmjölken och låt koka upp. Lägg i fyra fem rejäla kaffirlimeblad och en "stock" citrongräs (dessa kan man ta ur före servering). Låt alltihop koka ca 10 min. Servera med ris eller äggnudlar =)
500 g classic wok mix grönsaker
1-2 msk röd currypasta (helst från asiatisk butik)
Kryddblandning eller pasta av röd paenang currymix (efter tycke och smak kan bli lite het om man tar för mycket)
Kaffirlimeblad (går bra att ha hemma i frysen)
Citrongräs (går också bra att ha hemma i frysen)
1 brk cocosmjölk
Woka grönsakerna i het wokpanna. När grönsakerna fått färg lägg i kycklingen och stek en stund till. Salta grönskaerna och kycklingen. Lägg sedan i den röda currypastan, kryddblandningen. Häll över cocosmjölken och låt koka upp. Lägg i fyra fem rejäla kaffirlimeblad och en "stock" citrongräs (dessa kan man ta ur före servering). Låt alltihop koka ca 10 min. Servera med ris eller äggnudlar =)

Kommentarer
Trackback