Camilla vs. Erik Lallerstedt=oavgjort
Höll en litenn tävling mellan min hamslagna "fusk"bearnaise och Erik Lallerstedt halvfabrikat bearnaise. Det blev oavgjort. Min man och jag gillade den hemslagna beanaisen, döttrarna gillade burksåsen och sonen åt inget som vanligt. Försökte mig på att lura tjejerna genom att inte tala om att den första såsen jag ställde fram var hemgjord men den äldsta dottern genomskådade direkt.
Recept snabb (fusk bearnaise):
3 msk vitvins vinäger (reserva alt 50/50 vitvinsvinäger/pressad citron)
3 äggulor
150 g smält margarin eller smör (något avsvalnat så att äggen inte koagulerar för fort då skär sig såsen).
1 msk torkad dragon
salt och peppar
Slå i vinäger i en skål/kastrull som står i sjudande vattenbad (ej kokande). Häll i de tre äggulorna och vispa tills äggen börjar tjockna. Droppa i lite smält smör i taet till att börja med och slå lite mer i taget. Vispa ordentligt. Smalka av med salt och vitpeppar. Häll sist i dragonen. Såsen kräver mer salt än man tror. Om man fortfarande tycker att såsen är för syrlig fyll på med ytterligare fett. Ursäkta det dåliga fotot. Det skvätte en del när jag stekte oxfilén.