Nyttig, sockerfri kanelmüsli. Jättegott!

Jag har lite fel dygnsrytm så i natt gjorde jag diabetesmüsli (låter inte så kul men den är nyttig även för oss andra) som vi hade till frukosst i morse. Brukar hälla naturell mild yoghurt i ett glas i med müsli och sedan toppa med frukt eller bär. Jättesmarrigt!



Recept müsli:

1,5 l hammargrens havregryn
2 msk kanel
1 dl sötningsmedel (vi använder Canderel)
3 dl vatten
0,5 dl rapsolja
1 tsk salt

Blanda alla torra ingredienser noga. Blanda sedan under omrörning ner vattnet, blandad med oljan. Det skall inte bli stora klumpar utan små. Man kan få hjälpa till med händerna för det skall bli smulor inte en stor deg. Smula ut klumparna på en plåt med bakplåtspapper. In i ugnen 200 grader i ca 15 min. Därefter slå av ugnen och öppna luckan på glänt och låt müslin eftertorka ca 15 minuter till. Färdigt! Går säkert att göra med socker eller honung istället men jag har aldrig provat. Däremot är det jättegott att servera med vaniljyoghurt (för er som inte har diabetes).

Kommentarer

Vad har du på hjärtat?:

Namn:
Ska ditt namn läggas på minnet?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0