Canneloni med tomatsås

Idag har jag haft storstädardag och då är det jobbigt att sätta igång med midddagen. Jag fick lite lasagneplattor över när jag gjorde taccokycklinglasgnen här om dagen och kom på att det är gott med Canneloni. Gjorde Canneloni med köttfärs och mycket grönsaker eftersom jag har två ungdomar med diabetes här hemma ikväll. Emelie har en kompis här och det är jättemysigt. De sitter och jämför inslindoser och jämför pumpinställningar =) Det är så skönt när de är två och de vet att den andre förstår hur det är när man skall äta. Bilderna blev ju så där. Cannelonin ramlade i flera bitar när jag la upp den på tallriken =/ Men det var gott och det är huvudsaken. Till serverade jag Caprésesallad.




Recept:

600g nötfärs
1 st gul lök
1 klyfta vitlök
1 stor eller två små rivna morötter
0,5 buljongtärning mörk oxbuljong
1,5 dl mjölk eller grädde (man kan gärna ta lite mjöl och reda med om tar mjölken)
1 tsk soja
2 msk tomatpuré
salt och svartpeppar
300 g färska lasagneplattor
100 g riven ost (Att gratinera med)

Såsen att slå över Cannelonin

1 brk lättcrème fraiche
1 brk hela skalade tomater eller krossade tomater
100 g riven ost
1 msk oregano
salt och peppar

Gör så här:
Bryn löken lite först och häll sedan i finhackad gul- och vitlök. Stek tills det börjar ta färg. Salta, peppra och häll i sojan. Ner med de rivna morötterna och fräs ca en minut till. Häll i tomatpuré, buljongtärning och mjölkprodukten. Koka ihop något och ställ pannnan åt sidan. Slå crème fraiche, tomater, kryddor och ost i en hög vispskål och kör med stavmixer. Salta och peppra efter smak.

Skär ca 10 cm längder av lasgneplattor. Lägg två ordentliga matskedar med köttfärsblandningen i en sträng och rulla ihop (idag gottade vi till det och lade i lite riven parmesanost före köttfärsen också). Lägg ruullarna i en smord ugnsfast form med skarven nedåt. Lägg de tätt tillsammans och häll sedan såsen över. Strö över lite riven ost och sen in i ugnen 200 grader i ca 20 minuter. Klart!

Det är ganska mycket grönsaker i rätten så jag gjorde en enkel Caprésesallad till.

12 st coctail tomater (skivade)
1 klump mozzarella (skivad)
1 tsk färsk pressad citron
1 msk rapsolja eller olivolja
1 tsk torkad basilika eller gärna färsk
salt och peppar

Blanda allt i en skål men blanda försiktigt så att osten inte "löser" upp sig.  Väldigt Gott!

Kommentarer

Vad har du på hjärtat?:

Namn:
Ska ditt namn läggas på minnet?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0