Randompaj till slut =)


Är hemma och vabbar med den lille sonen som hostar och har feber. Idag hade jag därför lite mer tid på mig att laga maten. Tyckte dock att det blev lite snålt med bara en vegetarisk paj så jag gjorde benfria fläskkotletter med en underbar, hemgjord, kryddblandening som sprider ljuvliga dofter i köket och som mina barn älskar. Pajen var lite av slaget "mycket pyssel för liten effekt" kan nog tänka mig flera sätt att få den lite mer smakrik. Gillar man aubergine så var den faktiskt riktigt god men som sagt lite smakfattig.Det passade jättebra med fläskkotletter som hade perfekt stektid medan pajen var i ugnen. För den som undrar: Jag älskar tulpaner och min dotter Emelie älskar att fotografera dem ;)


Recept paj:

6 st tomater skivade
ca 800 g aubergine (2 st små) skivad
2 st klumpar mozzarella
örtsalt
olivolja
150 g margarin
3,5-4 dl mjöl
1 msk vatten

Börja med att skiva tomater och aubergine. Lägg ut var för sig på en varsin bakplåtspappersklädd plåt. Strö på rejält med örtsalt och ringla över olivolja. Baka i ugnen i 150 grader i ca 1 tim.
Gör pajdegen som vanligt och tryck ut i pajform. Förgrädda i ugnen, i 225 grader, i ca 10 min. Skiva mozzarellan. Varva aubergine, tomater och mozzarella och avsluta översta lagret med mozzarella. In i ugnen, i 225 grader, i ca 15 min.


Recept kryddblandning (för ca 4 kotletter):

1 msk paprikapulver
1 tsk salt
2 msk curry (helst kockens)
1 tsk timjan
2 krm cayennepeppar

Blanda kryddblandningen i en lite skål/mugg. Gnugga in i köttet. Smarrigt!


Kommentarer

Vad har du på hjärtat?:

Namn:
Ska ditt namn läggas på minnet?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0