Vitlökskyckling i ugn
1000 g kycklingfilé
5 dl matlagningsgrädde (jag använder Milda eftersom fettbalansen mellan omättat och mättat är mycket bättre man kan ta vilken grädde som helst. Välj själv efter ditt samvete =)
30 g parmesan ost eller grandana pandano
0,5 dl kycklingfond flytande typ Bong (eller motsvarande 2 buljontärningar)
2-3 vitlöksklyftor
Svartpeppar (gruvligt många drag på pepparkvarnen)
1 krm paprikapulver
Salt
Dela gärna kycklingfiléerna i två-fyra bitar (blir mer smak och går snabbare i ugnen). Lägg kycklingen i smord ugnsfast form. Riv parmesanosten. Blanda grädde, parmesanost, kycklingfond, pressa i vitlöken (ej hackad), svartpeppar, paprikapulver och salt (om du tror att det behövs). Salta och peppra på kycklingfiléerna och strö sedan ett tunt lager paprikapulver över kycklingen. Häll sedan såsen över kycklingen så att alla bitarna får sås på sig men det behöver dock ej täcka helt. In i ugnen 200 grader ca 40-45 minuter beroende på kycklingbitarnas storlek.
Servera med ris och grönsaker. Galet gott!
5 dl matlagningsgrädde (jag använder Milda eftersom fettbalansen mellan omättat och mättat är mycket bättre man kan ta vilken grädde som helst. Välj själv efter ditt samvete =)
30 g parmesan ost eller grandana pandano
0,5 dl kycklingfond flytande typ Bong (eller motsvarande 2 buljontärningar)
2-3 vitlöksklyftor
Svartpeppar (gruvligt många drag på pepparkvarnen)
1 krm paprikapulver
Salt
Dela gärna kycklingfiléerna i två-fyra bitar (blir mer smak och går snabbare i ugnen). Lägg kycklingen i smord ugnsfast form. Riv parmesanosten. Blanda grädde, parmesanost, kycklingfond, pressa i vitlöken (ej hackad), svartpeppar, paprikapulver och salt (om du tror att det behövs). Salta och peppra på kycklingfiléerna och strö sedan ett tunt lager paprikapulver över kycklingen. Häll sedan såsen över kycklingen så att alla bitarna får sås på sig men det behöver dock ej täcka helt. In i ugnen 200 grader ca 40-45 minuter beroende på kycklingbitarnas storlek.
Servera med ris och grönsaker. Galet gott!
Kommentarer
Trackback